• Working Days

  11:00 - 18:30

 • Saturday

  12:00 - 16:00

 • Sunday

  Closed

FM Hair parturi-kampaamo - Hiussalonki Helsingissä

Balayage-hiusten kotihoito-opas: Parhaat vinkit ja tuotteet

Balayage-hiusten määritelmä

Balayage on suosittu hiustenvärjäystekniikka, jossa värjätään vain tiettyjä osia hiuksista, jolloin saadaan aikaan luonnollinen ja pehmeä liukuvärjäys. Se sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat lisätä hiuksiinsa syvyyttä ja eloisuutta vähemmällä ylläpidolla.

Balayage
Balayage

Balayage-hiusten hoitotuotteet

Balayage-hiusten hoitoon on olemassa monia tuotteita, jotka auttavat pitämään hiukset terveinä ja värin elinvoimaisena. Tässä muutamia suosittuja vaihtoehtoja:

Shampoo

Valitse sulfaatiton ja hellävarainen shampoo, joka puhdistaa hiukset ja hiuspohjan tehokkaasti, mutta ei kuivata niitä liikaa.

Hoitoaine

Kosteuttava hoitoaine auttaa palauttamaan hiusten kosteustasapainon, jolloin ne ovat sileämmät, kiiltävämmät ja helpommin hallittavat.

Hiusnaamio

Säännöllisesti käytettävä hiusnaamio auttaa korjaamaan hiusten vaurioita, ravitsee niitä syvältä ja tekee niistä vahvemmat ja terveemmät.

Värin säilyttäminen

Balayage-värjäyksen säilyttäminen on tärkeää, jotta hiukset näyttävät kauniilta pidempään. Seuraavia tuotteita kannattaa kokeilla:

Värisuojashampoo

Värisuojashampoo on suunniteltu erityisesti värjätyille hiuksille, ja se auttaa säilyttämään värin kirkkaana ja eloisana.

Väriä suojaava hoitoaine

Väriä suojaava hoitoaine sisältää UV-suojan, joka estää auringonvalon haalistamasta väriä ja tekee hiuksista kiiltävät ja terveet.

Hiuspohjan hoito

Hiuspohjan hyvinvointi on tärkeää hiusten terveydelle. Käytä hellävaraista, hiuspohjaa rauhoittavaa shampooa ja hoitoainetta, ja harkitse hiuspohjaa kosteuttavan seerumin tai öljyn käyttöä tarvittaessa.

Lämpösuojauksen merkitys

Lämpösuojatuotteet ovat avainasemassa hiusten suojaamisessa lämpökäsittelyjen aiheuttamilta vaurioilta. Käytä lämpösuojasuihketta tai -voidetta ennen hiusten kuivaamista, suoristamista tai kiharointia.

Harjaaminen ja kampaaminen

Oikea harjaus- ja kampaustekniikka auttaa ehkäisemään hiusten katkeilua ja vahingoittumista.

Oikean harjan valinta

Valitse hiustyypillesi sopiva harja: laaja, piikikäs harja sopii paksuille hiuksille, kun taas ohuemmille hiuksille kannattaa valita harvahkoja piikkejä sisältävä harja.

Harjaustekniikat

Aloita harjaaminen hiusten latvoista ja etene ylöspäin kohti tyveä. Näin vältät takkujen muodostumisen ja hiusten vahingoittumisen.

Hiusten leikkaaminen

Säännöllinen hiustenleikkaus auttaa pitämään hiukset terveinä ja vähentää latvojen haaroittumista. Käy kampaajalla noin 6-8 viikon välein, jotta hiukset pysyvät hyvässä kunnossa.

Yleisiä kotihoitovinkkejä

Seuraavia vinkkejä noudattamalla voit hoitaa balayage-hiukset kotona:

Yöhoito

Käytä yöhoitoa tai hiusöljyä hiusten kosteuttamiseen ja ravitsemiseen yön aikana. Levitä tuote latvoihin ja keskiosaan, mutta vältä hiuspohjaa, jottei se rasvoitu liikaa.

Hiusten kuivaus

Kuivaa hiukset hellävaraisesti pyyhkeellä taputellen ja anna niiden kuivua luonnollisesti mahdollisuuksien mukaan. Jos käytät hiustenkuivaajaa, valitse matala lämpötila ja pidä kuivaaja vähintään 15 cm etäisyydellä hiuksista.

DIY-hoitoja

Voit myös kokeilla kotitekoisia hiustenhoitotuotteita, kuten hunajaa, kookosöljyä tai avokadoa sisältäviä hiusnaamioita. Nämä luonnolliset ainesosat auttavat kosteuttamaan ja ravitsemaan hiuksia.

Balayage-hiusten hoitosuosituksia

Seuraavassa muutamia yleisiä suosituksia balayage-hiusten hoidosta:

 • Vältä liian usein toistuvaa hiusten pesua, jotta väri ei haalistu nopeasti.
 • Käytä aina värjätyille hiuksille tarkoitettuja tuotteita.
 • Muista suojata hiukset auringolta ja uima-altaan kloorivedeltä.
 • Käy säännöllisesti kampaajalla ylläpitämässä värjäystä ja hiusten terveyttä.

Johtopäätös

Balayage-hiusten kotihoito ei ole vaikeaa, kunhan noudatat oikeita hoitorutiineja ja valitset hiustyypillesi sopivat tuotteet. Huolellisella hiustenhoidolla pidät hiukset terveinä, kiiltävinä ja kauniina, ja balayage-värjäys säilyy eloisana pidempään.

FAQ

 • Kuinka usein balayage-hiukset tulisi värjätä?
 • Balayage-hiukset tulisi värjätä noin 3-4 kuukauden välein, mutta tämä riippuu hiusten kasvunopeudesta ja siitä, kuinka nopeasti väri haalistuu.
 • Voinko käyttää tavallista shampooa ja hoitoainetta balayage-hiuksille?
 • On suositeltavaa käyttää värjätyille hiuksille tarkoitettuja tuotteita, jotka suojaavat väriä haalistumiselta ja kosteuttavat hiuksia tehokkaasti.
 • Miten voin suojata hiuksiani auringolta ja uima-altaan kloorivedeltä?
 • Käytä UV-suojaa sisältäviä hiustuotteita ja harkitse uimahatun käyttöä uima-altaalla. Voit myös huuhdella hiukset makealla vedellä ennen ja jälkeen uimisen, jotta kloori ei pääse vahingoittamaan hiuksia.
 • Kuinka usein tulisi käyttää hiusnaamioita balayage-hiusten hoidossa?
 • Hiusnaamioiden käyttötiheys riippuu hiusten kunnosta ja tarpeista. Yleensä hiusnaamioiden käyttö kerran viikossa on suositeltavaa, mutta erittäin kuiville tai vaurioituneille hiuksille voi olla tarpeen käyttää niitä useammin.
 • Voinko tehdä balayage-värjäyksen kotona?
 • Vaikka on mahdollista tehdä balayage-värjäys kotona, suosittelemme, että käännät ammattilaisen puoleen parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Balayage-tekniikka vaatii tarkkuutta ja kokemusta, jotta väri näyttää luonnolliselta ja tasaiselta.