• Working Days

  11:00 - 18:30

 • Saturday

  12:00 - 16:00

 • Sunday

  Closed

FM Hair parturi-kampaamo - Hiussalonki Helsingissä

10 suosituinta otsatukkaa eri hiustyyleille

Johdanto

Otsatukka on ikoninen lisä hiustyyliisi ja voi määrittää koko lookisi. Se voi tuoda ilmeeseesi raikkautta ja nuorekkuutta, mutta sen valitseminen ei aina ole helppoa. Tässä artikkelissa käymme läpi 10 suosituinta otsatukkaa eri hiustyyleille, jotta voit löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Otsatukka

1. Klassinen suora otsatukka

Kuka voi käyttää?

Klassinen suora otsatukka sopii erinomaisesti niille, joilla on suorat hiukset ja säännölliset kasvonpiirteet. Se voi pehmentää kulmikkaita kasvoja ja lisätä tasapainoa pitkänomaisille kasvoille.

Kuinka muotoilla?

Suoran otsatukan muotoilu on helppoa: harjaa se tasaisesti ja suorista se tarvittaessa suoristusraudalla. Voit käyttää hieman hiuslakkaa tai muotoilutuotetta pitääksesi otsatukan paikallaan.

2. Sivulle vedetty otsatukka

Kuka voi käyttää?

Sivulle vedetty otsatukka sopii monenlaisille kasvonmuodoille ja hiustyypeille. Se on erityisen imarteleva pyöreille ja neliömäisille kasvoille, koska se auttaa venyttämään kasvojen muotoa ja luo illuusion pidemmistä kasvoista.

Kuinka muotoilla?

Muotoile sivulle vedetty otsatukka harjaamalla se sivulle, joko luonnollisen jakauksen mukaisesti tai valitsemallasi puolella. Voit käyttää hiustenkuivaajaa ja pyöröharjaa lisätäksesi volyymia ja kiinnitä otsatukka hiuslakalla tai muotoilutuotteella.

3. Pitkä ja harva otsatukka

Kuka voi käyttää?

Pitkä ja harva otsatukka sopii hyvin niille, jotka haluavat pehmeämmän ja rennomman ilmeen. Se voi sopia eri kasvonmuodoille, mutta kapeakasvoisille ihmisille se voi luoda mukavan tasapainon.

Kuinka muotoilla?

Pitkän ja harvan otsatukan muotoilu on helppoa. Harjaa se kevyesti sivuille, jotta se ei peitä koko otsaa, ja anna sen laskeutua luonnollisesti. Voit käyttää hieman muotoilutuotetta tai hiuslakkaa pitääksesi otsatukan paikallaan.

4. Lyhyt ja rosoinen otsatukka

Kuka voi käyttää?

Lyhyt ja rosoinen otsatukka sopii rohkeille ja luoville persoonille, jotka haluavat erottua joukosta. Se toimii erityisen hyvin niille, joilla on suuret silmät tai korostetut kulmakarvat.

Kuinka muotoilla?

Lyhyen ja rosoisen otsatukan muotoilu vaatii hieman enemmän työtä. Käytä hiustenkuivaajaa ja pyöröharjaa tai sormiasi antamaan otsatukalle rakennetta ja volyymia. Kiinnitä otsatukka muotoilutuotteella tai hiuslakalla, jotta se pysyy halutussa asennossa.

5. Viistetty otsatukka

Kuka voi käyttää?

Viistetty otsatukka sopii erinomaisesti niille, joilla on pyöreät, neliömäiset tai sydämenmuotoiset kasvot. Se auttaa luomaan illuusion pidemmistä ja kapeammista kasvoista.

Kuinka muotoilla?

Viistetyn otsatukan muotoilu on suhteellisen helppoa. Harjaa otsatukka sivulle ja anna sen laskeutua kevyesti kasvojen sivuille. Voit käyttää hiustenkuivaajaa ja pyöröharjaa lisätäksesi volyymia ja pehmeyttä. Hiuslakka tai muotoilutuote auttaa pitämään otsatukan paikallaan.

6. Baby bangs

Kuka voi käyttää?

Baby bangs eli lyhyt ja tiivis otsatukka sopii erityisesti niille, jotka haluavat rohkean ja erottuvan lookin. Se voi toimia eri kasvonmuodoille, mutta kapeakasvoisille ja sydämenmuotoisille kasvoille se voi olla erityisen imarteleva.

Kuinka muotoilla?

Baby bangsin muotoilu on yksinkertaista. Harjaa otsatukka alas ja suorista se tarvittaessa suoristusraudalla. Voit käyttää hiuslakkaa tai muotoilutuotetta pitääksesi otsatukan paikallaan.

7. Aaltoileva otsatukka

Kuka voi käyttää?

Aaltoileva otsatukka sopii erityisen hyvin niille, joilla on luonnollisesti laineikkaat tai kiharat hiukset. Se voi lisätä pehmeyttä ja keveyttä lookiin ja sopia monenlaisille kasvonmuodoille.

Kuinka muotoilla?

Aaltoilevan otsatukan muotoilu vaatii hieman enemmän työtä. Käytä hiustenkuivaajaa ja pyöröharjaa tai diffuuseria lisätäksesi laineita ja volyymia. Voit käyttää muotoilutuotetta, kuten suolasuihketta tai hiusgeeliä, antamaan otsatukalle rakennetta ja pitkäkestoista pitoa.

8. Graafinen otsatukka

Kuka voi käyttää?

Graafinen otsatukka sopii niille, jotka haluavat modernin ja erottuvan lookin. Se toimii parhaiten suorilla hiuksilla ja voi korostaa symmetrisiä kasvonpiirteitä.

Kuinka muotoilla?

Graafisen otsatukan muotoilu on tarkkaa työtä. Harjaa otsatukka alas ja suorista se huolellisesti suoristusraudalla. Voit käyttää hiuslakkaa tai muotoilutuotetta, kuten geeliä tai vahaa, pitääksesi otsatukan terävänä ja paikallaan.

9. Myrskyisä otsatukka

Kuka voi käyttää?

Myrskyisä otsatukka sopii niille, jotka haluavat rennon ja huolettoman ilmeen. Se voi sopia monenlaisille kasvonmuodoille ja hiustyypeille.

Kuinka muotoilla?

Myrskyisän otsatukan muotoilu on helppoa ja rentoa. Harjaa otsatukka kevyesti sivulle tai anna sen laskeutua vapaasti kasvoillesi. Käytä hiustenkuivaajaa ja pyöröharjaa tai sormiasi antaaksesi otsatukalle rakennetta ja liikettä. Voit käyttää hiuslakkaa tai kevyttä muotoilutuotetta, kuten suolasuihketta, antamaan otsatukalle pitkäkestoista pitoa.

10. Otsatukka kiharille hiuksille

Kuka voi käyttää?

Otsatukka kiharille hiuksille sopii niille, jotka haluavat korostaa luonnollista kiharuuttaan ja lisätä ilmettään. Se voi sopia eri kasvonmuodoille, mutta pyöreäkasvoisille se voi luoda kauniin tasapainon.

Kuinka muotoilla?

Kiharoiden otsatukan muotoilu vaatii hieman enemmän työtä. Käytä hiustenkuivaajaa ja diffuuseria tai anna hiusten kuivua luonnollisesti säilyttääksesi kiharat. Voit käyttää muotoilutuotetta, kuten kiharavoidetta tai -geeliä, antamaan otsatukalle rakennetta ja pitkäkestoista pitoa.

Yhteenveto

Otsatukka voi olla merkittävä lisä hiustyyliisi ja antaa sinulle uuden ja raikkaan ilmeen. Tässä artikkelissa olemme esitelleet 10 suosituinta otsatukkaa eri hiustyyleille, jotta voit löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Muista ottaa huomioon kasvonmuotosi ja hiustyyppisi valitessasi otsatukkaa, ja älä pelkää kokeilla erilaisia tyylejä löytääksesi sen, joka sopii parhaiten sinulle.

Usein kysytyt kysymykset

 • Miten voin tietää, mikä otsatukka sopii minulle parhaiten?
 • Ota huomioon kasvonmuotosi, hiustyyppisi ja henkilökohtainen tyyli valitessasi otsatukkaa. Konsultoi kampaajaasi saadaksesi asiantuntevan mielipiteen.
 • Kuinka usein minun tulisi käydä kampaajalla otsatukan leikkauksessa?
 • Otsatukka vaatii ylläpitoa, joten kampaajalla käynti 3-6 viikon välein on suositeltavaa.
 • Voinko itse leikata otsatukkani?
 • Vaikka voit yrittää leikata otsatukkasi itse, on parasta jättää se ammattilaiselle, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.
 • Miten voin muotoilla otsatukkani eri tavoin?
 • Kokeile erilaisia muotoilutuotteita, kuten hiuslakkaa, suolasuihketta tai kiharavoidetta, ja käytä hiustenkuivaajaa, suoristusrautaa tai kihartinta erilaisten lookien luomiseen.
 • Mitä teen, jos en pidä leikatusta otsatukastani?
 • Jos et ole tyytyväinen otsatukkaasi, keskustele kampaajasi kanssa korjaavista vaihtoehdoista. Voit myös käyttää hiusklipsejä, pantoja tai huiveja peittääksesi otsatukan, kunnes se kasvaa pidemmäksi.