• Working Days

  11:00 - 18:30

 • Saturday

  12:00 - 16:00

 • Sunday

  Closed

Balayage: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Tervetuloa tutustumaan balayageen, hiustenvärjäystekniikkaan, joka on vallankumouksellinen ja täydellinen tapa saada upeita, luonnollisen näköisiä sävyjä hiuksiisi. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää balayagesta ja kuinka se eroaa perinteisistä värjäystekniikoista.

Mikä on balayage?

Balayage on ranskalainen sana, joka tarkoittaa “lakaista” tai “maalaista”. Se on vapaamuotoinen hiustenvärjäystekniikka, joka luo pehmeitä, luonnollisen näköisiä sävyjä hiuksiin. Tekniikka perustuu siihen, että väriaine levitetään hiuksiin harjalla ja maalausliikkeellä, jolloin saadaan aikaan sulavat, luonnolliset siirtymät eri sävyjen välillä.

Balayage vs. perinteiset värjäystekniikat

Balayage eroaa monista perinteisistä värjäystekniikoista, kuten raidoista ja ombresta.

Raidat

Raidat ovat selkeästi eroteltuja hiussäikeitä, jotka on värjätty vaaleammiksi tai tummemmiksi kuin muu hiusmassa. Ne voivat olla ohuita tai paksuja, mutta niillä on yleensä selkeä raja muun hiusmassan kanssa.

Ombre

Ombre on värjäystekniikka, jossa hiusten väri tummenee tyvestä latvaan päin. Tämä saavutetaan värjäämällä hiusten latvat vaaleammiksi ja jättämällä tyvi tummemmaksi. Ombre voi olla jyrkkä tai pehmeä, mutta se ei tarjoa yhtä luonnollista vaikutelmaa kuin balayage.

Balayage-värjäyksen edut

Balayage-värjäyksen suosio ei ole sattumaa. Tässä muutamia syitä, miksi se on niin suosittu:

 1. Luonnollinen ulkonäkö: Balayage luo pehmeitä, luonnollisia värisiirtymiä, joten lopputulos näyttää luonnollisemmalta kuin monilla muilla värjäystekniikoilla.
 2. Helppo ylläpito: Koska balayage ei vaadi tarkkoja rajoja tai värjäystä juurista latvoihin, se kasvaa kauniisti ulos ilman selkeitä juurikasvun rajoja.
 3. Sopii monille hiustyypeille: Balayage voidaan tehdä monenlaisille hiustyypeille ja väreille, joten se on monipuolinen vaihtoehto.
 4. Vähemmän vaurioita: Koska balayage ei vaadi hiusten koko pituuden värjäämistä, se aiheuttaa vähemmän vaurioita hiuksille kuin monet muut värjäystekniikat.

Balayage eri hiustyypeille

Balayage sopii monenlaisille hiustyypeille ja väreille. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, miten balayage voi näyttää eri hiustyypeillä:

Vaaleat hiukset

Vaaleissa hiuksissa balayage voi lisätä upeita kultaisia, hunajaisia tai jopa platinaisia sävyjä. Tämä luo kauniin, aurinkosuuteleman vaikutelman ja antaa hiuksille lisää ulottuvuutta.

Tummat hiukset

Tummissa hiuksissa balayage voi lisätä lämpimiä ruskeita tai jopa karamellin sävyjä. Tämä antaa hiuksille eloisuutta ja syvyyttä ilman, että lopputulos näyttää liian dramaattiselta.

Punaiset hiukset

Punaisissa hiuksissa balayage voi tuoda esiin upeita kuparinsävyjä tai jopa vaaleampia punaisen sävyjä. Tämä luo eloisat, moniulotteiset hiukset, jotka säteilevät persoonallisuutta.

Balayage-värjäyksen prosessi

Balayage-värjäyksen prosessi koostuu useista vaiheista. Tässä kuvaus siitä, mitä voit odottaa balayage-värjäystä tehdessäsi:

Värin valinta

Ensin kampaajan kanssa keskustellaan toiveistasi ja valitaan sopiva väri. Värin valinnassa otetaan huomioon ihon sävy, luonnollinen hiusväri ja haluttu lopputulos.

Värjäysmenetelmät

Seuraavaksi kampaaja valitsee sopivan värjäystekniikan. Tämä voi olla esimerkiksi vapaalla kädellä tehty maalaus tai erilaisten apuvälineiden, kuten folioiden, käyttö. Kampaaja maalaa väriainetta valittuihin hiuksiin, ottaen huomioon toiveesi sävyjen voimakkuudesta ja sijoittelusta.

Hoito värjäyksen jälkeen

Kun väriaine on vaikuttanut tarpeeksi kauan, se huuhdellaan hiuksista ja hiukset pestään ja hoidetaan tarvittaessa. Tämän jälkeen hiukset leikataan ja muotoillaan halutulla tavalla.

Balayage-trendit

Balayage-maailmassa on monia trendejä, jotka vaihtelevat ajan myötä. Joitakin suosittuja balayage-trendejä ovat esimerkiksi:

 1. “Babylights”: hienovaraiset, ohuet sävyt, jotka muistuttavat lapsen luonnollisia hiuksia.
 2. “Rooty balayage”: tummempi tyvi, joka sulavasti sulautuu vaaleampiin latvoihin.
 3. “Sun-kissed balayage”: auringon suutelemat, vaaleat sävyt, jotka näyttävät siltä kuin olisit juuri palannut lomalta.

Balayage ja kotivärjäys

Vaikka balayage on monimutkaisempi värjäystekniikka kuin monet muut, se on silti mahdollista toteuttaa myös kotona. Kotivärjäystä varten on olemassa erityisiä balayage-värjäyspakkauksia, joiden avulla voit luoda oman balayage-lookin. Kuitenkin, ammattilaisen tekemä balayage takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen ja minimaaliset hiusten vauriot.

Miten löytää hyvä kampaamo

Balayage-värjäyksen onnistumisen kannalta on tärkeää valita kampaamo, jolla on kokemusta kyseisestä tekniikasta. Voit etsiä kampaamoita, joilla on balayage-erikoistumista, ja lukea arvosteluja muiden asiakkaiden kokemuksista. Myös ystäviltä ja perheenjäseniltä voi kysyä suosituksia hyvistä kampaamoista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä balayagesta

Lopuksi käymme läpi viisi usein kysyttyä kysymystä balayagesta.

 1. Kuinka usein balayage täytyy uusia?

Balayagen uusimistarve riippuu hiusten kasvunopeudesta ja siitä, kuinka voimakkaan lopputuloksen haluat säilyttää. Koska balayage kasvaa kauniisti ulos ilman selkeitä juurikasvun rajoja, voit venyttää uusimisväliä pidemmäksi kuin monissa muissa värjäystekniikoissa. Tyypillisesti balayage-uusinta tehdään 3-4 kuukauden välein, mutta joissain tapauksissa se voi kestää jopa 6 kuukautta.

 1. Voiko balayage vaurioittaa hiuksia?

Kaikki hiusten kemialliset käsittelyt, kuten värjäys, voivat vaurioittaa hiuksia. Balayage on kuitenkin yksi hellävaraisimmista värjäystekniikoista, koska se ei vaadi hiusten koko pituuden värjäämistä. Ammattilaisen tekemänä balayage aiheuttaa yleensä vähemmän vaurioita kuin monet muut värjäystekniikat.

 1. Sopii balayage lyhyille hiuksille?

Kyllä, balayage sopii myös lyhyille hiuksille. Itse asiassa se voi antaa lyhyille hiuksille lisää ulottuvuutta ja eloisuutta. Balayage-tekniikkaa voidaan soveltaa monipuolisesti eri hiustyyleihin ja pituuksiin.

 1. Voinko tehdä balayage-värjäyksen kotona?

Vaikka balayage on mahdollista tehdä kotona erityisillä värjäyspakkauksilla, suosittelemme silti ammattilaisen tekemää värjäystä parhaan mahdollisen lopputuloksen ja minimaalisten hiusten vaurioiden varmistamiseksi. Balayage on monimutkaisempi värjäystekniikka kuin monet muut, joten ammattilaisen käsissä saat todennäköisesti paremman lopputuloksen.

 1. Kuinka kauan balayage-värjäys kestää?

Balayage-värjäyksen kesto riippuu hiusten laadusta, värin pysyvyydestä ja siitä, kuinka hyvin hiuksia hoidetaan värjäyksen jälkeen. Yleensä balayage-värjäys kestää noin 3-4 kuukautta ennen kuin sävyt alkavat haalistua ja juurikasvu tulee esiin. Hiusten hyvä hoito ja oikeanlaisten tuotteiden käyttö voi kuitenkin pidentää värjäyksen kestoa.

Yhteenveto

Balayage on suosittu värjäystekniikka, joka luo luonnollisen ja kauniin lopputuloksen. Se sopii monenlaisille hiustyypeille ja väreille, ja sen ylläpito on helppoa, koska se kasvaa ulos ilman selkeitä juurikasvun rajoja. Balayage-värjäyksen prosessi koostuu useista vaiheista, ja ammattilaisen tekemänä se takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Balayage-trendit vaihtelevat, ja tekniikkaa voidaan soveltaa monipuolisesti eri hiustyyleihin ja pituuksiin.

Balayage hiusväri